Betty Bakker

makethumb-2

Betty Bakker (Texel 1959)

Haar eerste muzieklessen op de bugel kreeg zij van haar vader. Zij groeide op tussen de fanfareklanken. Al op 11 jarige leeftijd ging zij met het diploma D op zak spelen in het nationaal jeugd fanfareorkest o.l.v. Piebe Bakker. Zij toerde daarmee door Oostenrijk, Zweden, Denemarken en België. Tussen 1970 en 1975 won zij in totaal 7 solistenconcoursen op Texel en Marken. Ook deed zij in die periode mee aan een landelijke solistenwedstrijd voor het TV programma “Met de muziek mee”onder begeleiding van het Metropoolorkest met Dolf van der Linden en speelde daarna in diverse radio- en tv programma’s voor de VARA, NCRV en AVRO.

Van 1984 tot 1986 werkte zij mee aan het radioprogramma “Zin in Muziek”, een programma over de muziekopleiding bij de Ha/Fa/Bra orkesten. Na haar opleiding studeerde zij trompet en Ha/Fa directie bij Jan Schut. Daarnaast studeerde zij in 1986 als eerste in Nederland af op de bügel. Als soliste speelde zij onder andere bij het Nationaal jeugdorkest, Noord-Hollands fanfareorkest, Brabants fanfareorkest en de Philharmonie Leende.

Tegenwoordig  coördineert zij met haar echtgenoot Jan Kühne de Valkkoger Muziekschool, alwaar zij ook de Amv- en koperlessen verzorgt. Op diverse scholen in Warmenhuizen verzorgt zij momenteel kennismakingslessen op de trompet aan kinderen van 8 – 9 jaar. Regelmatig verzorgt zij bügelworkshops in het hele land. Als dirigent is zij werkzaam bij Excelsior Texel, Advendo Broek op Langedijk en de Jeugdharmonie Nuevo Zaanstad. Door haar originele repertoire keuze en haar inspirerende werkwijze geniet zij grote bekendheid in de Ha/Fa wereld.

Blokfluitoriëntatie:

groepsgrootte: maximaal 5 kinderen.

lesvorm:
groepsles, 45 minuten (bij 5 kinderen): € 205,00 per jaar
locatie: Consistorie van de gereformeerde kerk in Stroet

Klein koper (bugel, trompet en cornet):

lesvorm:
privé les 30 minuten: € 653,05 per jaar
andere lesvormen zijn mogelijk

Een losse les van 30 minuten is € 18,50

De lesperiode loopt van september tot en met juni.

locatie: in overleg met de docent