Jan Kühne

makethumb-3

 

Jan Kühne (Alkmaar 1949) studeerde gitaar aan het Amsterdams conservatorium en de Muziekpedagogische Academie in Alkmaar. In 1981 studeerde hij af. In 1993 heeft hij staatsexamen saxofoon gedaan. Hij was van 1981 tot 2000 gitaar- en saxofoondocent bij de Texelse Muziek- en Dansschool. Ook was hij de oprichter, en van 1997 tot 2004, de motor van Big Band Texel. Momenteel is hij bandleider van Big Band Dirk’s Horns, een succesvolle band in de stijl van Count Basie en Duke Ellington, maar ook moderne big bandstijlen  komen aan bod.

Hij heeft een eigen lespraktijk en is als docent ook verbonden aan de Muziekschool Valkkoog waar hij saxofoon- en gitaar les geeft. Naast het werken met een lesboek wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van het gehoor, het belangrijkste zintuig bij het muziek maken. En belangrijk voor het leren beheersen van je instrument. Het is leuk als je een liedje op het gehoor kunt spelen. Ook het improviseren komt aan bod.

Speciale cursussen:

Cursus liedbegeleiding. Voor wie met een paar akkoorden een leuk repertoire wil kunnen spelen. De cursus kan individueel en in groepsverband worden gegeven.

Cursus ritme horen voelen en lezen. Heel nuttig voor muzikanten die in een orkest spelen en moeite hebben met het zelfstandig uitzoeken van een ritme. En als gevolg daarvan altijd maar wat “aanrommelen”

Informatie over kosten en duur van beide cursussen kan verkregen worden per mail jankuhne@telfort.nl

Jan Kühne is een zeer actief musicus, hij speelt in het jazzsextet Elements, maakt deel uit van Small Buzz, een succesvolle Texelse popformatie. En is daarnaast nog regelmatig actief in diverse kleinere bezettingen.

Tarieven

Privéles 30 minuten per week: ca. € 580,- per jaar
Andere zoals duo en groeps lesvormen zijn in overleg mogelijk.
De kosten voor een losse les van 30 minuten bedragen € 20,-
De lesperiode loopt van september tot en met mei

locatie: Dirkshorn

Verdere informatie via jankuhne@telfort.nl