Pien Straesser

pien foto

 

 

Met ingang van november 2013 is de muziekschool Valkkoog een zangdocent rijker: Pien Straesser. Pien is een bevoegd en enthousiast zangpedagoog. Zij studeerde klassiek zang aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht waar ze in 1998 haar diploma behaalde.

Ze heeft ook regelmatig bijscholing en cursussen gevolgd over bijvoorbeeld het zogenaamde ‘belten’ en ‘power’ zingen zodat ze niet alleen de klassieke zangtechniek kan overbrengen maar ook de pop en musical stijl helemaal beheerst.

Ze is 2 dagen in de week werkzaam bij muziekschool MOW en heeft daar al een aantal leerlingen naar het conservatorium kunnen begeleiden.

Tijdens en na haar studie zong ze in het ensemble Koor Nieuwe Muziek o.a. het vrouwenensemble in Suor Angelica van Puccini (Kerstmatinee met het Koninklijk Concertgebouworkest) en Nocturnes van Debussy (Concertgebouworkest olv Bernard Haitink). Ook werkte ze mee aan theatrale projecten als God’s Opinion van de regisseur Olivier Provily en zong ze solo-partijen zoals Maman in de Cantate Camille Claudel van Gijs van Dijk. Als soliste deed Pien ervaring op in zowel opera en operette als oratorium.

Of je nou beginnend of gevorderd zanger bent, of in een koor zingt en je techniek wilt verbeteren, of ambities hebt, de zangles wordt op jouw wensen afgestemd. Je leert je eigen stem kennen en gebruiken terwijl je de muziek zingt die jij leuk vindt.

tarieven:
losse les € 18,-
5 lessenkaart € 85,- dit zijn 5 lessen van een halfuur