open dag

Altijd al een instrument willen bespelen of met anderen muziek willen maken? Al heel lang in een groep willen zingen? Zondagmiddag 16 maart opent muziekschool Valkkoog van 13 – 15.30 u. de deuren voor klein, groot, jong en oud voor een antwoord op al die vragen. Leerlingen en docenten van Muziekschool Valkkoog laten zich deze middag horen en zien in Verenigingsgebouw ’t Centrum in Stroet.

Docenten blokfluit, dwarsfluit, piano, viool, saxofoon, gitaar, trompet, slagwerk en zang zijn de hele middag aanwezig om informatie te geven. Ze zullen vertellen over de mogelijkheden van het leren bespelen van een instrument en vooral ook hoe het is om samen te spelen. Ze geven informatie over de verschillende lesvormen: individuele les of groepsles, over jaarcursussen, korte cusussen en over losse lessen. Als je altijd al een instrument hebt willen bespelen is dit dé kans om er alles over te weten te komen en het misschien eens te gaan proberen.

Samenspel is het paradepaardje van de muziekschool. Ieder jaar wordt door de leerlingen veel opgetreden. De docenten laten hun leerlingen veel samenspelen, maar de school heeft ook veel vaste ensembles: een gitaarensemble, een aantal blokfluitensembles, bigband, dwarsfluitensemble, saxofoonensemble en bovendien een spelorkest voor mensen met een beperking. Van dit orkest is een film gemaakt die vertoond zal worden. Ook is er een openbare les ensemblespel voor dwarsfluiten. Maar deze middag zullen de diverse ensembles zich vooral laten horen. Elk half uur geven de muzikanten in verschillende combinaties een miniconcert. Vanaf dit jaar is ook een zangdocent aangetrokken en ook haar leerlingen zullen te horen zijn. Samen muziek maken is een feest, vandaar: ensemblefestival.

Muziekschool Valkkoog

Open Dag en Ensemblefestival

Zondagmiddag 16 maart 2014

13 – 15.30 uur

Stichting Verenigingsgebouw ’t Centrum,

Stroet 80,

Sint Maarten